Nutri-Book

Στελλα Βαλουρδου

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ!!

paran-disan-info

Υπεύθυνοι για τη διατροφή, την έκδοση οδηγιών και διαιτολογίων και την διεξαγωγή ομιλιών μόνο οι πτυχιούχοι διαιτολόγοι- διατροφολόγοι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και αναγνωρισμένων πανεπιστημίων!

"Απατώντας στο παραπάνω σχετικό έγγραφο σας, που αφορά στη χρήση του μηχανήματος “τεστ δυσανεξίας”, σας γνωρίζουμε ότι έχουμε στείλει το ερώτημά σας στην αρμόδια υπηρεσία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), προκειμένου να μας απαντήσει σχετικά.

Ωστόσο μέχρι να δοθεί απάντηση δεν επιτρέπεται η χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος. Επίσης όπως γνωρίζετε αρμόδιοι για θέματα διατροφής είναι οι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι."

paran-disan

Σχόλια  

 
0 #1 MAΡΙΑ 02-03-2014 00:52
δηλαδή αποκλείουν οτι κάποιος μπορεί να έχει δυσανεξία ή σταματούν την λειτουργία των μηχανημάτων από μη εξουσιοδοτημένο υς φορείς; προσωπικά έχω παρατηρήσει αρκετές φορές να έχω φούσκωμα στην κοιλιά και το συνέδεσα με το ψωμι άρα με την γλουτένη.Στα σουπερ πωλούν αλεύρια Χ.Γ. 5,5 ευρώ και για αυτό το έκοψα!!!
Oταν κάποιες φορές φουσκώνει η κοιλιά κάποιου συνδέεται με κάποια τροφή που δε μπορει να αφομοιώσει ο οργανισμός ή όλα είναι μύθος;
ψωμάκι ολικής τουλάχιστον μπορούμε να τρώμε;
Απάντηση στο σχόλιο | Αναφορά στον Διαχειριστή
 
 
+1 #2 Στέλλα Βαλούρδου 02-03-2014 22:46
Όχι δεν αποκλείουν το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να έχει δυσανεξία σε κάποιο τρόφιμο. Όμως τα συγκεκριμένα μηχανήματα δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την δυσανεξία και γι' αυτό όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και τα χρησιμοποιεί γι' αυτό το σκοπό παραπλανεί το κόσμο.
Η δυσανεξία όπως γράφω και σε αυτό το άρθρο (nutri-book.gr/.../...) είναι ανοσολογική πάθηση η οποία εντοπίζεται μόνο από εξειδικευμένες ανοσολογικές εξετάσεις που συστήνει ο θεράπων ιατρός. Επιπλέον, εντοπίζονται πάντα και κλινικά συμπτώματα όπως διάρροια, εμετός, τυμπανισμός κ.α. και σε ορισμένες περιπτώσεις έντονος πόνο ακόμα και πυρετός.
Το άτομο που έχει δυσανεξία σε κάποιο τρόφιμο πρέπει να το αποκλείει από τη διατροφή του εφόρου ζωής και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται και φαρμακευτική αγωγή. Το να αποκλείσει κάποιος π.χ. το ψωμί για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να το εντάξει πάλι στη διατροφή του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δυσανεξία όπως και το να τρώει ψωμί ολικής άλεσης ή άλλα αρτοσκευάσματα που περιέχουν αλεύρι και να μην τρώει σταρένιο ψωμί.
Η δυσανεξία στη γλουτένη είναι φλεγμονώδης νόσος του εντέρου εντοπίζεται από κλινική εξέταση σε γαστρεντερολόγο και το άτομο που πάσχει από αυτήν (νόσος γνωστή και ως κοιλιοκάκη) δεν επιτρέπεται εφόρου ζωής να καταναλώσει τρόφιμα που φτιάχνονται ή περιέχουν δημητριακά π.χ. σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, ζέα κλπ. βλ.: nutri-book.gr/.../...
Το φούσκωμα που αισθάνεστε μπορεί να είναι από άγχος, επειδή τρώτε γρήγορα το γεύμα σας και καταπίνετε αέρα μαζί με το φαγητό ή από κάποιο τρόφιμο που σας δημιουργεί περισσότερα αέρια στο έντερο αλλά αυτό δεν μπορώ να σας το πω χωρίς να σας γνωρίζω και χωρίς να έχω ένα πλήρες ιατρικό και διατροφικό ιστορικό.
Απάντηση στο σχόλιο | Αναφορά στον Διαχειριστή
 
 
0 #3 ΜΑΡΙΑ 04-03-2014 11:01
Με καλύψατε πλήρως με την απάντηση που μου δώσατε και σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Αξίζετε συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει για το site και τις συμβουλές που δίνετε!!!
Απάντηση στο σχόλιο | Αναφορά στον Διαχειριστή
 

Προσθέστε ένα σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση